ANEMARENA


Anemarrhena asphodeloides

anemarenaKoren anemarene se primenjuje za lečenje povišene temperature i drugih stanja koje kineska medicina povezuje sa nedostatkom jina, poremećajem koji se u kineskoj medicini odlikuje znacima toplote: povišena temperatura, jeza, glavobolja, žeđ, znojenje i ubrzan puls.
Anemarena je u kineskoj tradicionalnoj medicini svrstana kao gorka i hladna.Raste u kineskoj provinciji Hebej i  bere se u jesen.Vrlo kvalitetan primerak ove biljke je širok,čvrst i na poprečnom preseku beo.

Bolesti:
  Ovaj lek uzimati oralno kod
  • povišene temperature i žeđi praćenih ubrzanim pulsom
  • iskašljavanja gustog, sluzavog sadržaja
  • noćnog znojenja,
    manjih povišenja temperature,
    popodnevne groznice
  • nekih tipova omamljenosti i vrtoglavice
  • ulceracija usta,krvarenja desni
  • nenormalno povišenog libida i noćnog mokrenja
Preparati leka:
Anemarena je dostupna na veliko u kineskim apotekama,azijskim prodavnicama i prodavnicama zdrave hrane.Stručnjaci ponekad preporučuju preparat biljke kuvanoj u slanoj vodi za lečenje bubrega
Kombinacije sa drugim lekovima:
  U smeši sa filodendronom, anemarena se koristi za lečenje noćnog znojenja,omamljenosti i vrtoglavice. Biljka se takođe kombinuje sa kockavicom za lečenje kašlja i iskašljavanje sluzi.Kineski travari mešaju anemarenu sa srofularijom i korenom rehmanije za lečenje ulceracije u ustima.
Za informacije o dozama i dodatnim biljnim kombinacijama obratite se stručnjaku za kinesku medicinu.

Laboratorijski testovi su pokazali moguće antibiotičko delovanje anemarene.Ona se u kineskoj medicini koristi za lečenje infekcija.Neželjena dejstva ovog leka se ne očekuju.